x11 telling me "update not needed"

No replies
soundchaser
User offline. Last seen 6 years 17 weeks ago. Offline
Joined: 2007-12-21
Posts:

hey everyone, any help would be greatly appreciated.
i'm running 10.4.10 and i go to install x11 and it's telling me "This system does not need this update" which gives me the impression that x11 is already on here. but then when i go to launch Ardour, it says "Please install x11 before launching Ardour"

can anyone help me figure out why my system is telling me x11 is there, but then ardour is telling me it isn't?

paul
paul's picture
User offline. Last seen 1 hour 31 min ago. Offline
Joined: 2006-03-16
Posts:

are you sure that you are installing/updating X11 and not the X11 SDK? these are two entirely different packages from Apple.

muusikko
User offline. Last seen 5 years 41 weeks ago. Offline
Joined: 2007-11-24
Posts:

I have to start X11 manually every time before ardour, I don't know why ardour doesn't find it automatically. For example Gimp starts fine.

paul
paul's picture
User offline. Last seen 1 hour 31 min ago. Offline
Joined: 2006-03-16
Posts:

i don't know either. our X11-based version uses startup scripts copied from the Gimp package.

however, ardour actively looks for X11 before starting, so you might check /Applications/Utilities/X11.app which is what ardour is checking exists.

ddm8053
User offline. Last seen 6 years 17 weeks ago. Offline
Joined: 2007-12-27
Posts:

I have the same problem. How do you uninstall X11SDK? This is the message I get in the console log
2007-12-27 15:46:22.911 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder
2007-12-27 15:46:22.912 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder
2007-12-27 15:46:22.912 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder
2007-12-27 15:46:22.913 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder
2007-12-27 15:46:22.914 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder
2007-12-27 15:46:22.916 osascript[787] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder

joshpar
User offline. Last seen 46 weeks 6 days ago. Offline
Joined: 2006-03-28
Posts:

Why do you think this has to do with the X11SDK? This looks like DivX.