Changing connection in ardour2 doesn't work for me

9 replies [Last post]
Benjamin Scherrer
User offline. Last seen 2 hours 14 min ago. Offline
Joined: 2006-07-27
Posts:

Hi,

when I try to change the connection of a track or bus (i.e. in the "track/bus inspector"), I don't know how!

In ardour 0.99.x I just clicked on an available connection and added it this way. In ardour2 (at least beta7.1 and beta8) I click and nothing happens.

Did I miss a change in the control of ardour2?

Thanks,
Benjamin

nowhiskey
User offline. Last seen 4 weeks 12 hours ago. Offline
Joined: 2006-09-30
Posts:

wow, idont think that you missed anything, but on my machine i have this issue too since some months, and i dont find anyone else, who can report this!
or, did i misunderstood you?
are you able to make connections in the channel strip of the mixer window?
i can open the mixer, than click on channel-input -- edit -- and i get the "input-connect" window, but clicking on the availibel ports, just nothing happens.
the same with you??

cheers,
doc

Benjamin Scherrer
User offline. Last seen 2 hours 14 min ago. Offline
Joined: 2006-07-27
Posts:

Yes, that's what I meant.

Anyone any ideas?

Benjamin

nowhiskey
User offline. Last seen 4 weeks 12 hours ago. Offline
Joined: 2006-09-30
Posts:

i am not sure, if this issue came for me whenn boost got the new ardour dependncy, but i think about that time.

does boots has anything to do with this kind of funktionallity?

cheers,
doc

nowhiskey
User offline. Last seen 4 weeks 12 hours ago. Offline
Joined: 2006-09-30
Posts:

hi benjamin, i just got some help in the irc, and finally it works for me again.
looks like a workaround.
try starting ardour from commandline with:

LANG=en_US.UTF-8 ardourvst

or

LANG=en_US.UTF-8 ardour

and report the result.

cheers,
doc

nowhiskey
User offline. Last seen 4 weeks 12 hours ago. Offline
Joined: 2006-09-30
Posts:

hi,
in rev1130 this problem is solved.

it was having to do with some language situation, but works now for the german keyboard again.

cheers,
doc

Benjamin Scherrer
User offline. Last seen 2 hours 14 min ago. Offline
Joined: 2006-07-27
Posts:

Cool, I like it here :)

Thanks nowhiskey!

Benjamin

p.s. whiskey's great!

kungfoo
User offline. Last seen 5 years 29 weeks ago. Offline
Joined: 2006-07-04
Posts:

Benjamin? you from tuggen? the OSS world is a small one, if so...

Benjamin Scherrer
User offline. Last seen 2 hours 14 min ago. Offline
Joined: 2006-07-27
Posts:

Hi,

no, I'm from Freiburg, Germany.
The Open Source world is big ;)

Ciao,
Benjamin

nowhiskey
User offline. Last seen 4 weeks 12 hours ago. Offline
Joined: 2006-09-30
Posts:

ok, but how you tell ardour to use clearlooks?
i have clearlooks in:

$ locate clearlooks

/usr/lib/ardour2/engines/libclearlooks.so
/usr/local/lib/gtk-2.0/2.4.0/engines/libclearlooks.la
/usr/local/lib/gtk-2.0/2.4.0/engines/libclearlooks.so

but starting ardour i get this warning:

...
(ardour_vst.exe.so:3733): Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »clearlooks« konnte keine
Themen-Engine gefunden werden,
...

means like: " the theme-engine could not be found in the module-path"?!

any idea?

cheers,
doc