Still having the locale problem...

6 replies [Last post]
kratz
User offline. Last seen 10 years 38 weeks ago. Offline
Joined: 2006-10-03
Posts:

I still have the problem with missing text in menus and stuff because of my locale (sv_SE-iso8859-1) in ardour 2.0 beta 10..
Is it possible to make ardour run with standard locale without changing my systems locale? Or do I have to run my system in like en_US or something?

And one more thing.. How do i use the MIDI tracks that were programmed this summer for ardour 2? Or is it not finished yet?

//kratz

sampo
User offline. Last seen 34 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 2006-03-16
Posts:

You can edit the "ardour2" script which launches Ardour and set the locale in there to en_US, or "C".

2.0 will not include MIDI tracks, it's a post 2.0 feature. Some of the software architectural changes due to the MIDI tracks are in 2.0, but not the feature itself.

kratz
User offline. Last seen 10 years 38 weeks ago. Offline
Joined: 2006-10-03
Posts:

My /usr/local/bin/ardour2 looks like this:


#!/bin/sh

export GTK_PATH=/usr/local/lib/ardour2:$GTK_PATH

export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib/ardour2:$LD_LIBRARY_PATH
# DYLD_LIBRARY_PATH is for Darwin
export DYLD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH

exec /usr/local/lib/ardour2/ardour.bin $*

And i dont really get it where the locale is supposed to be specified?

sampo
User offline. Last seen 34 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 2006-03-16
Posts:

It doesn't set the locale as-it-is. You need to changet it if you want it to run Ardour with a different locale than the system default.

kratz
User offline. Last seen 10 years 38 weeks ago. Offline
Joined: 2006-10-03
Posts:

Do you have any idea what to add to the script?

kratz
User offline. Last seen 10 years 38 weeks ago. Offline
Joined: 2006-10-03
Posts:

I solved it by reading another post:) thaks for your help!

paul
paul's picture
User offline. Last seen 5 hours 55 min ago. Offline
Joined: 2006-03-16
Posts:

I just committed another fix for this issue. The problem is caused by your locale specifying iso-8859-1. All our translations are in UTF-8 format, and there was an extra call required to force the internationalization code to use UTF-8 even when your locale said to use iso-8859-1. This is now in svn.